Skip to main content Skip to footer

Om Birkenåsen

Birkenåsen ligger ved starten av Birken og er et eldorado for den aktive familien.

Birkenåsen ble etablert i 1990 og det er nå bygget over 200 høystandardhytter i området. Alle hytter og tomter har ski inn/ut direkte til familieanlegget med alpinbakke, barnebakke, terrengpark og kafeteria. Videre så kan man spenne på seg langrennskiene og gå direkte ut i Birkentraséen. Det er lettkupert og fin løype direkte til Skramstadsætra, samtidig som man har ulike sløyfer for både barn og voksne rundt Birkenåsen.

Sommerstid så er det mulighet for terrengsykling i hjertet av Birkebeinerriket, vandring langs Birkebeinerstien, Pilgrimsleden eller et vell av andre stier og skogsbilveier. Det er også tilrettelagt med gapahuker og ulike hvileplasser.

Småvilt kan jaktes ved at man går direkte fra hytta ut i jaktterrenget. Når det gjelder fiske så er Renaelva en av Norges desidert beste fiskeelver, Glomma byr også på godt fiske - i tillegg finnes også en rekke innsjøer, tjern og bekker hvor man kan prøve fiskelykken.

På fine sommerdager kan Osensjøen by på en av Østlandets fineste sandstrender, videre så tilbyr også Rena en lun og fin badeplass - samt svømmebasseng i Rena leir som man kan ty til om været ikke klaffer - eller utover høsten og vinteren.

18-hulls golfbane av høy standard finnes ved foten av Birkenåsen. Skulle man ønske ennå mer adrenalin så kan man prøve fallskermhopping.

Sentrum av Rena finner man 10 minutter sør for Birkenåsen og kan by på Kiwi, Rema 1000, Vinmonopol, Intersport, Europris og mange andre butikker- samt spisesteder som Milano Pizza, Rena Kjellerkrok, En smak av Asia.

Malmlaft Eiendom AS har kjøpt områder i Birkenåsen i etapper fra 2014 og kontrollerer nå over 3.000 mål rundt alpinbakken. Målsettingen er å utvikle området videre med ennå flere aktiviteter og et betydelig antall hytter og leiligheter. Utbygging vil foregå etappevis. Et ledd i denne satsingen er navnebytte fra Digeråsen til Birkenåsen.

I tillegg til alle aktivitetene er reiseveien helt fantastisk. I 2020 åpnet ca. 25 km med ny motorvei. Nå er det 4-felts motorvei på over 70% av distansen fra Oslo med en reisetid på om lag 2 timer.

Birkenåsen

Utvikler: Malmlaft Eiendom AS

Telefon: 04840

E-post: post@birkenåsen.no

Veibeskrivelse

  • Følg RV 3, 4,6 km nord for Rena sentrum, ta av til venstre ved Hovdmoen til Østerdalen Hotell / Sorknes golfklubb / bensinstasjon.
  • Sving til høyre før bensinstasjon langs med RV 3 og følg hovedvei 4,7 km mot Birkenåsen til du kommer til campingplass/parkeringsplasser til venstre.
  • Kjør rundt parkeringsplassen og følg vegen videre opp mot hyttefeltet.